ماست یکی از فرآورده های تخمیری بوده که بسیار پر طرفدار است ماست از تخمیر شیر توسط باکتری های مایه ماست تهیه می شود.
انواع ماست از لحاظ درصد چربی:
ماست کم چرب
ماست نیم چرب
ماست پر چرب
ماست خامه ای
فواید تغذیه ای ماست :
ماست از نظر ارزش غذایی تمام فواید شیر را دارا می باشد و علاوه بر آن به دلیل تبدیل قند لاکتوز به اسید لاکتیک میزان قند ماست کمتر بوده و به همین دلیل برای افرادی که بیماری عدم تحمل لاکتوز دارند قابل هضم می باشد.
مصرف منظم ماست با پایین آوردن فشار خون از بیماریهای قلبی عروقی جلوگیری می کند. ماست منبع غنی از کلسیم و پروتئین بوده و از پوکی استخوان جلوگیری می کند.
ماست دبه ای همزده
ماست 1500 گرمی پرچرب 3%
ماست 700 گرمی کم چرب 1.4%
ماست 150 گرمی کم چرب 1.4%
ماست 1500گرمی پرچرب %5.9
ماست 900 گرمی پر چرب 5.9%
ماست 2300 گرمی پرچرب %3
ماست 150 گرمی پر چرب %3
ماست 100 گرمی پر چرب %3
ماست 900 گرمی پر چرب 3%
ماست 100 گرمی کم چرب 1.4%
ماست 2300 گرمی کم چرب 1.4 %