دوغ نوشیدنی لبنی مناسبی است که می تواند جایگزین نوشابه در سبد غذایی گردد. نوشیدنی سالم و مفیدی که تامین کننده بخشی از نیاز روزانه به کلسیم و حاوی ویتامین های گروه B است دوغ علاوه بر مزایای تغذیه ای حاوی باکتری های مفیدی است که اثرات زیادی بر سلامت دستگاه گوارش دارد. در صورت تداوم در مصرف دوغ، باکتری های مفید استرپتوکوکوس ترموفیلوس و لاکتوباسیلوس بلگاریکوس موجود در آن در دستگاه گوارش لانه گزیده و اثرات خیلی مفیدی بر سلامت دستگاه گوارش خواهد داشت و همچنین مانع از رشد باکتریهای مضر دستگاه گوارش خواهد شد.
جهت تولید دوغ ابتدا ماست ساده تولید شده و با آب آشامیدنی،نمک و اسانس طبیعی نعناع ترکیب و سپس ترکیب حاصله را توسط دستگاه پاستوریزاسیون پاستوریزه کرده،اصطلاحا به این نوع دوغ گرمادیده (پاستوریزه) گفته می شود.
هر لیتر دوغ حاوی 270 کیلوکاری انرژی،1.5درصد پروتئین، 0.5 درصد چربی، 0.6 گرم کلسیم است با توجه به ارزش غذایی دوغ ،میزان کلسیم، فسفر و پروتئین آن زیاد است. این مواد جهت استخوان سازی، اکسیداسیون و متابولیسم درونی بدن لازم و ضروری است.
هنگام آلودگی هوا ماست، شیر و دوغ بنوشید، به دلیل دارا بودن فسفر، منیزیم، و کلسیم خنثی کننده سموم هستند. آلودگی هوا بروی بافت های بدن، دستگاه تنفسی، قلب و عروق تاثیر فراوانی دارد.