شیر دریافتی از گاوداری های صنعتی و کاملا بهداشتی به کارخانه حمل شده و پس از چند مرحله فیلتر شدن، پاستوریزه شده و به صورت بطری، لیوان و یا نایلون (پاکتی) بسته بندی می شود.
پاستوریزاسیون یعنی شوک حرارتی شیر با دمای پائین تر از نقطه جوش (75 درجه سانتی گراد در 15 ثانیه) به همین دلیل ارزش غذایی شیرهای پاستوریزه آسیب کمتری می بیند.
ارزش غذایی شیر:
کلسیم:شیر منبع غنی از کلسیم بوده. کلسیم در استخوان سازی و استحکام استخوان ها ودندان ها نقش بسزایی دارد. کلسیم برای لخته شدن خون، ترمیم زخمها، حفظ طبیعی فشار خون و انقباض عضلات از جمله عضله قلب با اهمیت است.
کولین:
شیر یکی از بهترین منابع کولین است که تاثیر مهمی در خواب منظم ،حرکت عضلات، یادگیری و حافظه است.کولین به حفظ ساختار غشاهای سلولی و انتقال تکانه های عصبی کمک کرده ودر جذب چربی و کاهش التهاب مزمن دخالت دارد.
پتاسیم:
مصرف بالای پتاسیم باعث و کاهش احتمال بیماری های قلبی فشار خون بالا و حفاظت در برابر از دست رفتن توده عضله، حفظ تراکم مواد معدنی استخوانها و کاهش سنگهای کلیه همراه است. مصرف بالای پتاسم از میزان مرگ به هر علت تا 20 درصد می کاهد. در شیر منیزیم، فسفر، ویتامین A، ریبوفلاوین (ویتامینB6) و ویتامین B12 نیز وجود دارد.